Onze Doggerland Craft Cider wordt gemaakt met het sap van appels uit het Hoge Noorden. Jaarlijks blijft een groot deel van de Nederlandse appels achter in tuinen, parken en verlaten boomgaarden. Eeuwig zonde van al dat verspilde fruit, maar daar weet Doggerland wel raad mee! Door middel van apple funding kan iedereen zijn eigen vergeten en verlaten appels inleveren. Onze ciders bestaan hierdoor uit meer dan 25 verschillende lokale appelsoorten.

2019

Adhop

Ad Hop
d Hop (330 ml / 7.4% alc.) is een dry-hopped appelcider met licht bittere tonen van hop. Meer dan vijfentwintig verschillende oud Nederlandse appelrassen vormen de basis van deze cider. De Schone van Boskoop appel, ook wel Goudreinette genaamd, geeft een volle en licht bittere smaak. Het dry-hoppen versterkt deze bittere tonen en voegt hier een kruidige en herkenbare hopsmaak aan toe. Food pairing: Charcuterie of fish and chips.

Flierefluiter

Flierefluiter
Flierefluiter (330ml / 6.7% alc.) is een van de nieuwe toevoegingen aan de Doggerland Craft Cider familie. Een wild vergiste appelcider die gerijpt is met vlierbloesem. Bloemig en fruitig, maar toch een cider met karakter! Food pairing: Fruit of lichte kazen.

gembergloed

Gembergloed
Gembergloed (330ml / 7.3% alc.) is een frisse cider met warme tonen van verse gember. Deze cider is gemaakt van de appels die als eerst rijp waren in de nazomer van 2018. De Bramley’s Seedling, een grote, vreemd gevormde appel, vormt de basis van deze cider met karakter. De vergisting met verse gember zorgt voor een aangename balans in deze friszure cider. Een gemberbier op basis van cider! Food pairing: Spicy! Aziatische gerechten of vis.

Wildebras

Wildebras
Wildebras (330 ml / 7.1% alc.) is een frisse appelcider die spontaan vergist is door wilde gisten uit de natuur. Een cider zoals cider bedoeld is, zonder toevoegingen, puur natuur. De wilde culturen op de appels zorgen voor complexere en aardse tonen in deze friszure cider. Food pairing: Blauwe kaas of varkensvlees

2018

fullsizeoutput_3a8Gembergloed
Gembergloed (500ml / 6,5% alc.) is een frisse cider met warme tonen van verse gember. Deze cider is gemaakt van de appels die als eerst rijp waren in de nazomer van 2017. De Bramley’s Seedling, een grote, vreemd gevormde appel, vormt de basis van deze cider met karakter. De vergisting met verse gember zorgt voor een aangename balans in deze friszure cider. Gembergloed is een cider met bubbels.

fullsizeoutput_3a7Honinghout
Honinghout (500ml / 6% alc.) is een op hout gerijpte cider met honing en tonen van vanille en whiskey. Deze cider is het resultaat van een nauwkeurige selectie van rijpe valappels uit de Appelgaard te Westerbroek in combinatie met een grote verscheidenheid aan door onze appeldonateurs ingebrachte appels. Rijping op hout geeft deze cider een zachte en volle smaak, die versterkt wordt door de zoetheid van honing. Honinghout is een cider zonder bubbels.

fullsizeoutput_399Wildebras
Wildebras (500 ml / 6.2% alc.) is een frisse appelcider die spontaan vergist is door wilde gisten uit de natuur. Een cider zoals cider bedoeld is, zonder toevoegingen, puur natuur. Wildebras is een cider met bubbels.

fullsizeoutput_39dMon Sherry
Mon Sherry (500 ml / 5.4% alc.) is een wild vergiste appelcider die gerijpt is op een houten sherryvat. Deze unieke cider is ontstaan uit puur sap van noordelijke appels, onder andere van de prachtige Piloersemaborg in Den Ham, en de rijping op een eikenhouten vat dat zuidelijke Oloroso sherry tonen geeft.

fullsizeoutput_39bAd Hop
Ad Hop (500 ml / 6.3% alc.) is een dry-hopped appelcider met licht bittere tonen van hop. Meer dan vijfentwintig verschillende oud Nederlandse appelrassen vormen de basis van deze cider. De Schone van Boskoop appel, ook wel Goudreinette genaamd, geeft een volle en licht bittere smaak. Het dry-hoppen versterkt deze bittere tonen en voegt hier een kruidige en herkenbare hopsmaak aan toe. Ad Hop is een cider met bubbels.