Hoe werkt het?
Lever bij ons appels in en je krijgt er lokale, zelf gemaakte cider voor terug.

Wow, tof! Hoe kan ik met jullie in contact komen?
Je kunt met ons in contact komen via het contactformulier of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.

Wanneer kan ik appels doneren?
Tijdens het appelseizoen (augustus tot en met november) organiseren we meerdere appelinzameldagen. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor de eerstvolgende datum. Wil je appels inleveren buiten de appelinzameldagen om? Dat kan natuurlijk! Neem dan even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.

Waar kan ik appels doneren?
De appelinzameldagen vinden plaats in de Biotoop in Haren. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor de locatie bij jou in de buurt.

Kan Doggerland helpen met het plukken en het vervoer van de appels?
In principe vragen we je om de appels zelf aan te leveren. Bij grote hoeveelheden appels of bijzondere omstandigheden zoeken we graag samen naar een oplossing. Neem dan even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.

Is er een minimaal aantal appels dat ik kan doneren?
Wij zijn natuurlijk blij met elke appel. Er is dan ook geen minimum, maar pas vanaf een gewicht van 15 kg ontvang je cider in ruil terug.

Accepteren jullie alle soorten appels?
Jazeker, hoe lelijker hoe beter. De lekkerste cider wordt gemaakt van allerlei verschillende soorten appels. Ook gevallen appels zijn welkom, de appels mogen alleen niet rot of beschimmeld zijn. Twijfel je over een deel van je appels? Lever ze dan even apart in.

Hoe weet ik of mijn appels klaar zijn voor de oogst?
Over het algemeen geldt dat de appels rijp zijn wanneer ze uit de boom vallen. Hangen de appels nog aan de boom? Plukrijpe appels laten gemakkelijk los met steeltje en al. Over het algemeen geldt hoe langer de appels kunnen blijven hangen, des te beter het sap is voor de uiteindelijke cider. Geduld dus…en af en toe eens een appel proeven.

Wat moet ik doen met de valappels?
Zijn de gevallen appels rijp en onbeschadigd? Dan kun je de appels prima nog meerdere weken bewaren! Het liefst op een droge en koele plek met voldoende ventilatie. Zorg dat er voldoende frisse lucht bij de appels kan in een krat, kist of net en sla de appels buiten op onder een afdak, in je schuurtje of in een kelder met een raampje open. En controleer af en toe even of er geen rottende appels tussen zitten.

Wat is de beste manier om mijn appels te plukken?
De beste manier om appels te plukken is met de hand, zodat de appels niet beschadigen. De makkelijkste manier is een zeil spannen onder de boom om de appels op te vangen en vervolgens hard te schudden aan de boom. maar heb geduld, hoe langer de appels blijven hangen, des te beter!

Kan ik meehelpen met de productie van Doggerland Craft Cider?
Graag, hulp is altijd welkom. We kunnen hulp gebruiken bij het plukken, de inzameling en het persen van de appels. Wil jij ons hierbij helpen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.

Wanneer ontvang ik de Doggerland Craft Cider?
De productie van cider neemt enkele maanden tot een half jaar in beslag. Wij verwachten de cider in het voorjaar te kunnen leveren en zullen dan persoonlijk contact opnemen met alle donateurs.

Waar kan ik de Doggerland Craft Ciders kopen?
Hier! Wil jij ook Doggerland Craft Cider schenken? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.